Hoe kijk jij naar je tenen?

Hoe kijk jij naar je tenen?

In de vorige blog (voetenwerk) is de metafysische uitleg van de voeten ter sprake gekomen. Dit geldt niet alleen voor de voeten. Voor elke teen is er een ook metafysische uitleg. Nieuwsgierig wat jouw tenen je willen vertellen?

Welke teen staat waarvoor.
Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. Dit betekent dat ook hier meerdere invalshoeken zijn. Zo heb je een onderscheid in je rechter- en linkervoet.

De tenen op je rechtervoet staan voor:
1teen (grote teen) vreugde,
2e teen je wensen en verlangens,
3e teen je agressie en daadkracht
4e teen gehechtheid en
5e (kleine teen) je angst

En op je linkervoet:
1teen (grote teen) staat voor verdriet
2e teen je gevoel,
3e teen creativiteit
4e teen liefde
5e (kleine teen) je optimisme, vertrouwen

Een andere kijk hierop kan zijn dat je 2e en 3e teen staat voor je ogen, waarbij je bij de 2e teen kijkt naar jezelf en de 3e naar hoe jij kijkt naar de buitenwereld. Zelfde geldt voor je 4e en 5e teen maar dan op het gebied van luisteren.

Verschillende standen van je tenen
De stand van je tenen kan je zien als de spiegel van je innerlijk. Je hebt verschillende soorten tenen, o.a. grote, kleine, ronde, spitse, en jubeltenen.

Iemand met een forse grote teen heeft een goed ontwikkeld verbaal vermogen, zij praten veel en lang. Heb je ronde tenen dan uit je je vriendelijk en tactvol. Dit ten opzichte van spitse tenen. Je kunt dan onverwachts hevig reageren. Niet zo tactvol dus. Een jubelteen wijst in de lucht. Deze teen is niet geaard en kan leiden tot fantasieen en dromerij, wat heerlijk kan zijn als je even wilt ontsnappen aan de beslommeringen van alledag.

Wat kan je ermee?
Buiten het feit dat het leuk is om anders naar je tenen te kijken, kan je er ook iets van leren, of in ieder geval op een andere manier kijken naar de gebeurtenissen in je leven. Zo kan het je inzicht geven in hoe je je voelt over bepaalde zaken en uitzoeken waar het gevoel vandaan komt zodat je eventuele anders naar de problematiek kan gaan kijken.

Als bijvoorbeeld je 2e teen op je rechtervoet een jubelteen is, kan het zijn dat je aan het dromen bent over je wensen en verlangen. Zo kan je in elke situatie en voor elke teen een andere interpretatie geven.

De meningen zijn erover verdeelt maar je tenen kunnen veranderen gedurende je leven, dat wil zeggen met name de stand van je tenen, de structuur van je nagels, eelt, kleur en vatbaarheid voor schimmels. Dat is ook wel logisch want gedurende je leven maak je dingen mee. Leuke, verdrietige, vervelende of -gebeurtenissen die bewust of onbewust wat met je doen.

Je tenen zijn niet individueel maar staan met elkaar in verbinding. Dat wil zeggen dat er meer uit een teen gehaald kan worden dan de omschrijving van bovenstaande. Daarnaast staan je tenen ook in verbinding met je voeten en de rest van je lichaam. Een teen op zich vertelt een stukje van het verhaal. Neem dus altijd het hele lichaam in ogenschouw. Je kan het gebruiken als leidraad en niet als een vaststaand feit.

Wedden dat jij vanaf nu ook anders naar je tenen gaat kijken?

Bron: ‘Tenen lezen, voeten zijn spiegels’, ‘Imre Somogyi’, Uitgeverij Fundament, Arnhem.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *